Frida - skönaste fredagen på länge

Som rubriken lyder så har det här varit en väldigt skön fredag! Slutade kring tolv och for då och handlade med mamma, sen en kort prommis med mitt hjärta, sen en sväng på gymmet och en till prommis sen har vi ätit och bara tagit det lugnt. Och just nu sitter jag och lyxar med massa frukt och en klick vaniljkvarg, godare än chips och godis kan jag lova!


Frida&johanna - förra inlägget skulle publicerats igår!

Godmorgon på er, nu sitter vi och äter frukost hemma hos mig (Frida), Johanna sov här inatt och igår var det premiärföreställning för våran sista dansföreställning den här terminen. Det gick skitbra och idag taggar vi två till!!

(Uppdateringen kommer bli som vanligt efter alla dansrep och grejer)


Här är våran goooda frukost. Bärmix blandat med kvarg och varsin skinkmacka!


på hallen

Sitter på hallen nu och väntar på att vi ska få dansa snart, första dansföreställningen är ju ikväll! Har iallafall nyss varit på balder och ätit, gör det hela veckan, det suger, gillar inte den skolan haha.. Vad mer ska jag säga, Alicia äger.

Igår💕


johanna - nästa månads challenge! + tips

Har redan planerat nästa månads "challenge" och jag är otroligt taggad! Bara om några dagar så är fitnessfighten slut för denna gång, känns lite sorgligt, men kommer göra alla övningar och sånt mer.
Men tillbaka till nästa månad, jag ska göra 30-dayABchallenge! alltså endast magövningar, plus kondition då. Kommer köra riktigt mycket kondition i sommar. Det är ju bästa tipset på att gå ner i vikt, gå/springa/cykla osv, och äta rätt såklart, så där kom ett tips.
 
 
 
 
 

Frida - hemma efter ett grymt pass!

Hej på er! Kom precis hem från ett grymt träningspass, har egentligen vilodag idag men eftersom att imorgon har jag andra planer så kommer jag inte hinna träna imorgon så jag gjorde morgondagens pass idag istället.
 
Jag har varit lite off i veckan, men det har varit långa skoldagar osv men mitt liv har rullat på som vanligt.
Nästa vecka är sista skolveckan och jag vettefan hur mycket tid jag kommer spendera på gymmet då. Vi har nämligen skola från 8.30 - 20.30 måndag, tisdag och onsdag för att vi har dansföreställningar och sånt. men det blir kul!
 
Idag iallafall så värmde jag upp med 15 minuter på crosstrainer
sen gjorde jag
12x4 bulgariska utfall med 18.5 kg
15x4 plié squats med 33.5 kg
15x4 step ups med 2 kg på varje ben
20x4 donkey kicks
15x4 sparkar åt sidorna (?)
20x3 jump squats
 

Jag HOPPAS och tror att det kommer kännas i rumpan imorgon, hoppas det går bra att dansa hela dagen bara!

johanna - motivation från alexandra

hittade några bra motivations tips på alexandras blogg, visst att det är ganska individuellt (stavning på den..) Men jag tänkte lägga upp dem iallafall!
 

1. Packa träningsväskan dagen före. Hur kan man klara av att släpa på sina träningskläder hela dagen utan att gå och träna? Om inte så gav det lite träning att släpa på väskan hehe.

2. Bestäm hur många pass du ska träna i veckan. Om du på onsdagen fortfarande inte tränat får du en svettig helg helt enkelt.

3. Träna med vänner! Istället för att gå och fika, gå och träna! Haha. Jag träffar mina vänner nästan varje dag, eftersom att jag kombinerar det med att träna. Så kan man catcha up i omklädningsrummet =) Skulle hinna ses kanske en gång i veckan annars.

4. Förbered matlådor och mellanmål dagen innan. Mycket lättare att hålla sin kost om matkådan redan är färdig. Jag kan inte äta något annat med gott samvete om jag har med matlådor.

5. Sätt mål. Saker du vill kunna utföra. Springa milen, klara 10 chins, göra squats med din egen kroppsvikt osv. Varje gång du klarat ett mål får du ett kvitto på ditt hårda slit.

6. Ta bilder! Ögat vänjer sig fort, men att kolla bakåt i arkivet till några månader sedan, eller ett år sedan, och se skillnaden.

8. Ha tålamod. Om muskler kom på en dag och fett försvann på en natt hade det inte varit lika åtråvärt. Det är mååååånga timmars hårt slit som ger resultat. Du blir inte överviktig på en pizza, men du blir inte heller i form på en enda bra måltid..

9. Gör det till en livsstil. Hitta din balans. Bli vän med din kropp. Vad mår du bäst av? Jag äter aldrig pizza eller hamburgare m pommes för min kropp reagerar så dåligt på det. Brukar äta hamburgaren bara om jag måste.

10. Ta in känslan av stolthet efter varje gång du släpat dig till gymmet. Lovar att du aldrig ångrar ett pass. Att du skiter i ett pass ångrar du nog.. Efter ett tag är det inte jobbigt längre. Det blir en vana. Jag ser framemot att träna varje gång, och tänker inte så mycket på det. Går bara dit :)

 

 

 


alexandra sa det!


johanna - ont

Har ont ont ont efter dom senaste träningarna jag har varit på. Jag lovar att jag har träningsvärk ÖVERALLT. Men tänkte iallafall ta upp dagens träning!
 
Började som sagt med cardio, sedan FF övningar sedan cadio och FF övningar, träningen är upplagd på ett speciellt sätt om jag säger så! Sen när jag kom hem så for jag ut med mamma och esse på en springtur på 3,50 kilometer i kvarnberget, så det var riktigt skönt när jag kom hem vill jag lova!
Ska nu sova och ladda upp för en dag med massa dans och massa träning!

johanna - blod svett och tårar

Skoldagen har väl bestått nästan av bara träning, först fotboll på morgonen, sen dans i 3 timmar, var kvar på skolan längre för att komma vidare i en dans.

Efter tre timmars dans kände jag av benet jätte mycket, som att muskeln drog ihop sig, och det blev bara värre och värre, så när jag hoppade av bussen så kunde jag knappt gå, blev as ledsen för jag trodde att jag inte kunde träna. Men som tur är så är min mormor en sånhär som kollar upp sånt så hon smorde och det blev bättre så jag kunde ta mig till gymmet, så jag har just kommit hem! Känner av benet men hoppas på att det är borta till imorgon!

Körde massa kondition och FF övningarna.


johanna är tillbaka

Hallå på er, jag har varit lite off dom senaste dagarna. MEN JAG HAR EN ANLEDNING!:D Min dator har blivit fett överhettad och den ville inte vara med mig längre, men jag hoppas att den funkar när jag kommer hem från skolan.
Men tänkte berätta vad jag har gjort dom senaste dagarna,,, jag har tränat och tränat typ. Lördag morgon sprang/gick jag en runda på 3.5 kilometer sen gjorde jag mina övningar från FF när jag kom hem, gjorde det ute med, det känns riktigt underbart, det är sommar nu!! Igår (söndag) så spenderades kvällen på gymmet, och det blev dom vanliga från FF.
 
Men kommer blogga varje dag i veckan hoppas jag, ska ta nya tag. har ju tränat varje dag fast jag inte har bloggat, det är inte så att jag har suttit och dött i ett hörn, så ja!

Frida - beautysleep

Sitter här i pojkvännens säng och är nyduschad och fräsch! Vi tog en springtur i skogen för att ta oss till gymmet, tog ca 20 minuter sen cyklade jag på gymmet i 10 minuter och efter det gjorde jag lite vanliga armövningar och bröst övningar. Typ biceps curl, tricepspress, bröstpress(maskin) osv. Bara enkla saker idag.
Sen gick vi hem.

Nu behöver jag min beautysleep så jag är pigg och glad imorgon. Går nämligen skola till fem imorgon (!!!)
Vi har massa dansrepetitoner inför dansföreställningar nästa vecka.
Önska mig lycka till! Kramar.


Frida - fredag, lördag, söndag

Hallihallå, dålig update i helgen. Vet inte vad fina Johanna håller på med men hon tränar nog förmodligen på hårdare än vanligt när hennes tävling börjar gå mot sitt slut!

JAG DÅ?,
I fredags blev det ingen träning av någon anledning (?) så jag tog den träningen igår. Det blev faktiskt två pass igår, ett mitt på dagen, rumpa. Och ett senare på kvällen, lite cardio.

Igår värmde jag upp på crosstrainern i en kvart sen gjorde jag
Bulgariska utfall 10x4 på varje ben
Sumo squats 12x3
Kombinerad kissande hunden med donkeykicks 20x4 på varje ben (10 kissande hunden och 10 donkeykicks)
En benssquats med vilobenet fram 10x4 på varje ben
Sidosteg med gummiband 10x3 åt varje håll

Och jag kan lova att det känns idag, alltid lika härligt! ;)

Idag står biceps/triceps/bröst på schemat, tror även jag ska göra lite cardio!

Har varit förbaskat bra väder här uppe i skellefteå den senaste veckan så jag har legat ute och solat lite idag och bara tagit det lugnt, grymt skön söndag!


Frida - lunch

Nu har jag varit ute på en promenad med min fina hund i 90 minuter drygt. Gick jättebra och det var skitvaarmt!

Nu håller jag på att göra en ostomelett, gottgott! Träna hårt idag hörrni.


Frida - sol idag!

Godmorgon på er! Är hemma från skolan idag, har nämligen sjukt ont i nacken och huvudet. Ska höra om jag kan få en tid idag så jag får fara och rätta till det...

Har precis sagt hejdå till pojkvännen och ätit min underbara frukost.
Fiberhavregrynsgröt med frusna bär som vanlig. Ser otroligt äckligt ut men smackar gudomligt!

Tur hade jag iallafall idag med vädret, ska ut och sola lite nu och läsa en bok, sen funderar jag på en promenad om värktabletterna börjar verka snart...


Frida - Champions train, losers complain

Har sprungit 40 minuter och svettats som en jääävla gris! (Ursäkta språket) ska köra lite mage och rygg nu, så mycket jag orkar. Har sprungit bort den mesta energin, hehe!